De Kerst & Wild Fair is er voor de gezelligheid en de sfeer, maar vooral ook om geld in te zamelen voor onze telkens wisselende goede doelen. Elk jaar dragen de leden van Lions Club Renkum Airborne projecten aan. Door stemming wordt de keuze bepaald. Dit jaar hebben we twee goede doelen:

Stichting Opkikker

De stichting Opkikker verzorgt voor kinderen met een chronische of zware ziekte een onvergetelijke dag uit. Dankzij de onvermoeibare en enthousiaste inzet van vrijwilligers van deze stichting, kunnen de kinderen zelf, maar ook hun familieleden genieten van een onbezorgde dag vol activiteiten waar ze altijd al van droomden: blussen bij de brandweer, rondrijden in prachtige auto’s, helikoptervliegen, of een heel mooi werkstuk maken. We helpen deze stichting graag nog heel veel van deze mooie dagen te organiseren.

 

Klik hier voor meer informatie over Stichting Opkikker

Klik hier voor een filmpje over een Opkikkerdag

Regreening Tanzania

 

Justdiggit huldigt het superpositieve principe dat als we als mensen de aarde kunnen opwarmen, we deze ook weer kunnen afkoelen door de natuur een klein zetje te geven . Door simpelweg sleuven te graven in het landschap kan bij hevige regenval in uitgedroogde gebieden het water een paar dagen worden vastgehouden. Die paar dagen zijn precies genoeg voor kleine plantjes om te kiemen. Eerst grasjes, dan stuiken en uiteindelijk bomen.

Hiermee wordt gewerkt aan een hyrdrologische corridor van Mombasa tot aan de Kilimanjaro. Justdiggit werkt met lokale partijen en past haar strategie per gebied aan bij de lokale mogelijkheden en gebruiken.

Het project waar we aan bijdragen is de hergroening van Tanzania. Onder het motto 'kisiki hai'  of 'living stump'  wordt met lokale boeren gezorgd dat kansrijke boomstronken kunnen uitgroeien tot volwaardige bomen door de voedselcompetitie met andere gewassen te managen. Justdiggit werkt in dit project samen met de LEAD foundation. De aanpak in Tanzania heet Farmer Managed Natural Regeneration (FMNR).

Met dit project dragen we bij aan:

  • de hergroening van 175 ha. land
  • de aanplant van 14.000 bomen 
  • de afvang van 2.940 tC02.

 

Klik hier voor meer informatie over Justdiggit

Klik hier voor de film Rainmakers III over Regreening Tanzania