Ondanks dat we dit jaar geen Kerst & WIld Fair kunnen organiseren, hebben we wel drie goede doelen:

Verzorgingshuis Ashiana, Suriname

Huize Ashiana is een staatsverzorgingshuis met een grote ziekenboeg, te vergelijken met een verpleeghuis in Nederland. De ouderenzorg in Suriname krijgt (nog) weinig aandacht , mede omdat vroeger ouderen door hun kinderen verzorgd werden, maar die werken nu of verhuizen naar het buitenland. In januari is in Ashiana door de overheid een nieuwe directeur aangesteld , die al heel veel werk verzet heeft.

De overheid draagt een schamel bedrag bij aan de kosten. Bewoners betalen zelf een deel 300 SUD voor verblijf en verzorging , terwijl de dagprijs 1500-2000SUD is op de ziekenboeg. Er is veel te weinig geschoold personeel.

We gaan geld inzamelen om deze organisatie te helpen aan een nieuwe tegelvloer, verlichting met zonnepanelen en deugdelijke bloeddrukmeters.

 

 

Scouting OPV

White Ribbon Mile, Oosterbeek

 

We willen aandacht geven aan de minder in de belangstelling staande gebeurtenissen in de laatste nacht van Operatie Market Garden. De soldaten moesten zich toen terugtrekken uit de perimeter en ze moesten in het pikkedonker naar een bepaalde plek aan de Rijn zien te komen met behulp van witte linten. Bij de Oude Kerk moesten zij de oversteek over de Rijn naar Driel maken.
Veteranen, bezoekers, schoolklassen en inwoners van de gemeente Renkum, kunnen in de Concertzaal of in de Oude Kerk de “film over de terugtrekking, de Operation Berlin” bekijken. Daarna kunnen zij het verhaal van het witte lint herdenken door de aangegeven route naar het herdenkingsmonument te volgen. De route wordt aangegeven met witte linten en met afbeeldingen/foto's met geschreven teksten over de gebeurtenissen in de nacht van 25 op 26 september 1944. Dit gebeurt onder begeleiding van een gids.

We dragen bij aan de kosten van dit mooie project.

Voor hun vrije tijd kunnen kinderen (en hun ouders) kiezen voor sport of culturele vorming (dans, toneel, knutselen etc.). Scouting zet hier echt wat anders naast, met sociale, culturele, sportieve en educatieve activiteiten in de natuur. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die bij scouting zitten zich sterker ontwikkelen op sociaal-emotioneel vlak en respectvoller omgaan met de natuur. Dat is dan ook de drijfveer voor onze ruim 40 vrijwilligers: Bijdragen aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze jeugdleden en hun waardering voor de natuur.

Voor haar buitenactiviteiten en kampen heeft de vereniging meerdere zgn. patrouille-tenten. Daarmee wordt tijdens de kampen een kampement mee opgebouwd. Deze gaan al vele jaren mee maar een aantal zijn nu aan vervanging toe vanwege beginnende lekkage. We gaan een bijdragen aan de aanschaf van drie nieuwe tenten.